Elementti-, sora-, murske- ja vaihtolavakuljetuksia jo vuodesta 1988.

Elementti-, sora-, murske- ja vaihtolavakuljetuksia jo vuodesta 1988.

Elementti-, sora-, murske- ja vaihtolavakuljetuksia jo vuodesta 1988.

Yrityksemme historia

Aivan ensimmäisen kuorma-auton oli yrittäjä Lasse Sunila ostanut isältään Hannes Sunilalta vuonna 1988. Sitä käytettiin lähinnä soranajossa ja murskauslaitteiden siirroissa sekä erikoiskuljetuksissa. Kesällä 1989 automyyjän uransa aloittanut Raimo Enbuska myi saman vuoden joulukuussa Lasse Sunilan yritykselle Kuljetus Sunila Ky:lle ensimmäisen uuden kuorma-auton. Kyseessä oli sorakasetilla varustettu Sisu.

Kuljetus Sunila Oy muutettiin osakeyhtiöksi vuoden 1992 lopussa ja toiminta aloitettiin osakeyhtiömuotoisena vuoden 1993 alusta. Uudella Sisulla kuljetettiin pääasiassa soraa, betonia ja betonielementtejä sekä kultamalmia Kittilän Saattoporasta Kolarin Rautuvaaraan. Lisäksi se palveli noin 15 vuoden ajan aura-autona.

Toisen, lähes uuden Sisun Lasse Sunila osti Hannu Lassilalta. Myös sitä käytettiin soran ja kultamalmin kuljetukseen. Lisäksi sillä ajettiin puutavaraa ja valmisbetonia. Valmisbetonia kuljetettiin 1990-luvun alkupuolella viidellä kuorma-autolla. 2000-luvun alussa yritykseen ostettiin Antero Harjulta vaihtolavakuljetuksiin rakennettu kuorma-auto. Sillä ajettiin vaihtolava-, rahti- ja erikoiskuljetuksia. Talvisin yritys on kunnan sopimuskumppanina vastannut useiden vuosien ajan ympärivuotisesta kaavateiden kesä- ja talvikunnossapidosta. Aiempina vuosina on hoidettu myös Tieliikennelaitoksen ja Destia Oy:n talvikunnossapitoa aliurakoina useammalla ajoyksiköllä. Lisäksi on suoritettu mittavia tierakennusurakoita. Soran ja murskeen myynti on merkittävä osa liikevaihdosta.

Tällä hetkellä Kuljetus Sunila Oy:llä on kolme kuorma-autoa. Lisäksi kalustoon kuuluu kaksi pyöräkuormaajaa ja kaivinkone.

Kuljetus Sunila Oy hoitaa Pellon Betoni Oy:n elementtikuljetuksia, soran ja murskeen kuljetuksia omilta sora-alueilta ja erikoiskuljetuksia.

Huollamme ja uusimme kalustoamme tieliikenne- ja työturvallisuuskriteerit huomioiden. Kuljettajadirektiivit luovat lakisääteiset vaatimukset. Viiden vuoden välein on kuljettajan suoritettava viisi Trafin hyväksymää kurssia. Kuljettajalla on oltava sekä digikortti että ammattipätevyyskortti.

Yrityksen hallussa on yksityisten käyttöön soveltuvia hyväkuntoisia vuokra-asuntoja yhteensä 22 kappaletta ja lämmintä sekä kylmää hallitilaa yhteensä n. 2400 , toimisto- ja liiketilaa n. 1800 .

Tutustu uuteen
esitteeseemme: